Waarom een VPN gebruiken

Als je nog niet bekend bent met een VPN, dan kan het onduidelijk zijn wat de voordelen zijn. Waarom zou je een VPN gaan gebruiken? Heeft het eigenlijk wel voordelen?

Wij gaan jou antwoord op die vragen geven. VPN’s hebben namelijk wel degelijk belangrijke functies. De belangrijkste voordelen hebben vooral betrekking op privacy en veiligheid, maar dat is niet alles. Er zijn nog meer voordelen.

1. Privacy

Het belangrijkste argument om een VPN-dienst te gebruiken is toch wel privacy. Zonder dat je het weet word je in de gaten gehouden. De websites die je bezoekt worden bijvoorbeeld bijgehouden, maar ook de zoekopdrachten die je in Google typt worden bijgehouden. Zowel bedrijven, websites en overheden doen dit.

Met een VPN kun je hier verandering in brengen. Door een VPN te gebruiken verander je hoe je zichtbaar bent online. Dit zorgt ervoor dat mensen, websites en bedrijven je echte IP adres niet kunnen achterhalen. Ook de locatie van het echte IP adres is niet te achterhalen doordat je een ander IP gebruikt.

Daarnaast wordt ook je internetverkeer versleuteld. Dit betekent dat bijvoorbeeld je internet provider en overheden niet kunnen zien wat jij allemaal doet. Door middel van een VPN weten zij dus niet meer wie jij bent en wat je doet. Totaal anoniem is dit niet, maar het zorgt wel voor een stuk meer privacy.

2. Veiligheid

Een andere belangrijke reden om een VPN te gebruiken is veiligheid. Normaal is je internetverbinding niet versleuteld en iedereen kan dus met je meekijken. VPN’s zorgen ervoor dat je internetverbinding wel is versleuteld. Hierdoor kan een hacker dus bijvoorbeeld niet je inloggegevens stelen of met je bankzaken meekijken.

Helemaal voor (openbare) WiFi is een VPN-verbinding noodzakelijk. Zonder VPN is openbare WiFi erg onveilig. Als je dus vaak van openbare netwerken gebruik maakt, is een VPN-dienst echt aan te raden. Zo bescherm jij je gegevens!

3. Omzeil blokkades

De laatste belangrijke reden is om blokkades te omzeilen. Hierbij kun je aan verschillende dingen denken. Je kunt bijvoorbeeld restricties van Netflix of Youtube omzeilen. Wil je bijvoorbeeld een Amerikaanse serie op Netflix zien die in Nederland is geblokkeerd? Met een VPN kan dit. Dan zet je gewoon je locatie op Amerika en kun je de serie kijken.

Of zit je in het buitenland en wil je tv uit Nederland kijken? Normaal gesproken is dit vaak geblokkeerd, maar met behulp van een VPN kun je dit toch gewoon kijken. Een serieuzere reden is om censuur of blokkades van landen te omzeilen. Veel landen houden namelijk al het internetverkeer van hun eigen inwoners (en vaak ook van inwoners uit andere landen) in de gaten. Dit omzeil je met een VPN.

Een VPN is dus belangrijk

Een VPN is dus belangrijk voor iedereen. Het maakt niet of je journalist bent, bij een groot bedrijf werkt of gewoon gesteld bent op je privacy. Als jij je privacy wilt beschermen of meer veiligheid wilt, gebruik dan een VPN-dienst. De voordelen zijn volgens ons gewoon overduidelijk!

Wil jij nu zelf ook een VPN gaan gebruiken? We hebben in een artikel┬áde beste VPN-diensten op een rijtje gezet. Dit zijn trouwens betaalde VPN’s. Als je meer ge├»nteresseerd bent in gratis diensten, dan kun je het beste dit artikel even bekijken.