We doen het allemaal erg graag: informatie opzoeken op het internet. Naast informatie opzoeken gebruiken we het internet ook steeds meer voor het doen van aankopen. Tijdens zo’n zoekopdracht of aankoop wordt er verschillende informatie over jou en jouw internetgedrag opgeslagen. Afhankelijk van de zoekmachine die je gebruikt worden jouw recente zoekopdrachten opgeslagen. Op basis hiervan kan er sneller herkent worden waar jij naar op zoek bent. Ook veel bedrijven gaan niet goed om met jouw gegevens. Er zijn verschillende manieren om zo veilig mogelijk gebruik te maken van het internet. In dit artikel noemen we er een aantal.

VPN

Een VPN staat voor Virtual Private Network. De VPN zorgt voor een verbinding tussen jouw pc en internet. Dit betreft een zeer veilige verbinding. Je IP adres is bijvoorbeeld anoniem wanneer je gebruik maakt van een VPN. Een VPN stuurt het dataverkeer via een veilige verbinding naar de server. Dit zorgt er voor dat het IP adres zal veranderen. Het internet zal dus een IP adres te zien krijgen dat niet gekoppeld is aan jouw apparaat.

veilig op internet

Updaten van software

Voor de gebruiksvriendelijkheid is het natuurlijk erg fijn dat al jouw software regelmatig wordt geüpdatet. Zo werk je altijd met de nieuwste snufjes en blijft alles naar behoren werken. Naast dat het erg fijn is dat alles regelmatig wordt geüpdatet. Zorgt het ook voor meer veiligheid op jouw apparaat. Dit kan tevens met een VPS wanneer je bijvoorbeeld een website bezit. Een VPS is een Virtual Private Server waarmee je de server kan beheren en software up-to-date kan houden. Je kan hiermee meerdere domeinnamen hosten.

Antivirus

We downloaden tegenwoordig erg veel. Dit heeft zo zijn voordelen maar ook nadelen. Het kan zijn dat wanneer je niet oppast je een virus download. Om er voor te zorgen dat niks of niemand toegang kan krijgen tot alles op jouw apparaat is het van belang om gebruik te maken van een antivirus. Er zijn verschillende programma’s die je (gratis) kan downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *