In Nederland hebben we het geluk dat er geen strenge regels zijn omtrent het gebruik van Facebook, Instagram, WhatsApp of andere social media platformen. Het internetgebruik wordt in Nederland ook niet door de overheid gecontroleerd en de burgers zijn vrij om te bespreken wat ze willen. In China gaat dat er heel anders aan toe. Social media mag niet gebruikt worden en de overheid heeft een special chatservice ontwikkeld genaamd Wechat. Als je binnenkort op vakantie gaat naar China dan is het goed om te weten hoe je toch veilig kan bellen en internetten.

Prepaid simkaart aanschaffen

Voordat je op vakantie gaat naar China wordt het aangeraden om een prepaid simkaart aan te schaffen. Hierdoor kan de Chinese overheid nooit zien wat voor berichten jij hebt verstuurd op WhatsApp. Een prepaid simkaart heeft nog een ander voordeel op vakantie, want je kan bellen naar het buitenland zonder dat er extra kosten in rekening gebracht wordt. Bij de aanschaf van een simkaart, kies voor een speciale simkaart die in heel mainland China gebruikt kan worden en waar er ook internet op staat. Haal je Herlaadbare simkaart op Prepaidsimkaarten.be voordat je op reis gaat.

VPN downloaden

Als je eenmaal je prepaid simkaart hebt geïnstalleerd, dan is het tijd om het internet te testen. Grote kans dat de zoekmachines die je normaal gebruikt in China niet werken. Download daarom een VPN server op je telefoon. Deze VPN zorgt ervoor dat Google, WhatsApp en Instagram gewoon weer te gebruiken zijn op je telefoon. Door een VPN kan de Chinese overheid niet zien welke apps jij gebruikt, hierdoor kan je veilig op social media zitten. Zonder een goede VPN zal dit niet mogelijk zijn tijdens je reis in China. Er zijn verschillende VPN diensten zoals Nord VPN en Surfshark. Afhankelijk van wat je wil doen met de VPN, kan je ervoor kiezen om een abonnement aan te schaffen. Wil je tijdens de reis ook gebruik maken van de Nederlandse Netflix? Dan is het zeker verstandig om de VPN ook op je laptop te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *