&nbps;

 

Hoe download ik veilig vanaf The Pirate Bay?

Disclaimer: Staunch adviseert gebruikers niet om materialen waar copyright op rust illegaal te downloaden. BitTorrent een geweldige manier om peer-to-peer elk soort gegevens uit te wisselen.

Miljoenen Nederlanders gebruiken Torrentsites. Similarweb claimt dat alleen The Pirate Bay meer dan 254 miljoen bezoekers per maand kent. Nederlanders komen graag op The Pirate Bay, met 3,15% van het totale bezoekersaantal staan we op de 5e plek op de landenlijst. Met de meer dan 6 miljoen torrents is vrijwel alles te vinden.

Wanneer je regelmatig torrents download ben je er waarschijnlijk van op de hoogte dat downloads op basis van IP adres aan jou gekoppeld kunnen worden. De torrent site ziet je IP adres en je internetprovider (ISP) weet welk IP adres door welke persoon of gebruiker wordt gebruikt. In Nederland is het nog niet voorgekomen dat ISPs persoonsgegevens van individuele downloaders hebben vrijgegeven op basis van IP adres, maar dit zou snel kunnen veranderen. Zie ook ons artikel 'Wanneer komen de boetes voor illegaal downloaden?'

Wel is het zo dat een groep van filmdistributeurs actief downloaders wil gaan beboeten, of beter gezegd schikkingsvoorstellen doen. Dit in samenwerking met een Duitse IT partij die technologie zou hebben ontwikkeld om gebruiker en IP adres te koppelen zonder daarvan gebruik te maken van de gegevens van ISPs. Word je gesnapt kan een schikkingsvoorstel worden gedaan ter hoogte van 230 euro. Kortom: torrents downloaden is een stuk gevaarlijker geworden.

Lekker veilig met een VPN

Toch is het door een vrij eenvoudige voorzorgsmaatregel te nemen mogelijk anoniem over het internet te surfen. Wanneer je een VPN gebruikt zoals NordVPN of Hide.me kun je over het internet surfen via een andere computer. De server waarmee jij verbonden bent haalt de internetdata op en stuurt ze via een veilige, versleutelde verbinding naar jou door. Omdat de server waarmee je bent verbonden op een andere locatie staat heeft deze een ander IP adres en staat soms zelfs in een ander land. Zo kun je eenvoudig verbinden via Mexico, Brunei of Hong Kong mocht je dat willen.

Het is bij je internetprovider nog steeds mogelijk om te achterhalen dat jouw persoonlijke IP adres is verbonden met het IP adres van de VPN. Echter is het zo dat het IP adres van de VPN door vele mensen wordt gebruikt. Daarnaast is het zo dat Nederlandse internetproviders geen gegevens verstrekken over welke privepersonen van welke IP adressen gebruik maken.

Sneller torrents downloaden? Stap over op een andere internet en TV provider op allesineenpakketten.nl

VPN in een notedop

Het is helemaal niet moeilijk om je privacy online te beschermen! Anoniem surfen via een VPN in een notedop

Controleer je VPN verbinding

Snel zien of je VPN-verbinding goed werkt. Check direct hoe je zichtbaar bent online