Er zijn verschillende manieren om de titel van dit artikel te interpreteren. Aan de ene kant kan je het interpreteren als bedrijf zijnde, aan de andere kant als persoon. Zo wil je als bedrijf zo goed mogelijk zichtbaar zijn op het internet en als persoon vaak zo min mogelijk (tenzij je een bekend persoon bent of wil worden). Als persoon houd je zo veel mogelijk persoonlijke informatie voor jezelf. Maar dit is tegenwoordig erg lastig omdat er erg veel informatie van/over jou wordt opgeslagen op het internet. Op deze manier kan je op een later moment beter getrackt worden en kan het internet voorspellingen doen over jouw zoekopdrachten bijvoorbeeld. In dit artikel belichten we hoe jij veilig kan internetten en hoe bedrijven het inzetten.

Veilig internetten

Er zijn verschillende manieren om veilig te internetten. Zo is een eenvoudige manier bijvoorbeeld het up-to-date houden van alle software op jouw apparaat. Dit zorgt voor meer veiligheid maar is ook fijner voor je zelf. Daarnaast kan je ook kiezen voor een VPN. Een VPN staat voor Virtual Private Network. Met een VPN zorg je er voor dat het IP adres van je apparaat en locatie niet zichtbaar zijn voor anderen. Tevens houdt het hackers tegen. Zeker de moeite waard om eens te overwegen dus.

Hoe kunnen bedrijven het gebruiken?

Bedrijven zijn gek op informatie over bezoekers. Zo geven verschillende tools informatie weer over de bezoekers. Door deze informatie te verzamelen en analyseren kunnen bedrijven beter inspelen op de behoeften van de potentiele klant. Dit kan worden ingezet in verschillende (online) marketingkanalen zoals SEA. Op deze manier kan er gericht worden geadverteerd. Ook via onbetaalde zoekresultaten kan er worden ingespeeld op de behoeften van de bezoeker. Schrijf een informatieve landingspagina en verwijs hier naar 1 van de producten die je verkoopt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *