Gratis VPN

Ben je op zoek naar een gratis VPN? Dan ben je hier op de juiste plaats. We laten jou 7 verschillende gratis VPN-diensten zien. Zo kun jij makkelijk de beste voor jou uitzoeken.

De nadelen van een gratis VPN

Voordat je een gratis VPN gaat uitkiezen, is het belangrijk om te weten dat er meestal wel nadelen aan gratis VPN-diensten zitten. Misschien vind jij dit niet heel erg, maar we willen ze toch even noemen. Bij bijna alle gratis VPN-diensten zitten er beperkingen op de snelheid, hoeveelheid data en het aantal connecties dat tegelijkertijd mogelijk is. Soms krijg je zelfs advertenties te zien en vaak heb je ook een beperkte keus in het aantal servers en locaties.

In het ergste geval worden je gegevens doorverkocht aan andere partijen! Er is een quote die zegt dat als je niet voor een product betaald, dan ben je het product. Zelf denken we dat dit waar is en voor een gratis VPN gaat dit ook zeker op.

Zoals je ziet, zitten er toch aardig wat nadelen aan vast. Als je dus echt op zoek bent naar privacy en veiligheid, dan raden we je toch echt een betaalde VPN aan. Heb je alle nadelen gelezen en vind je dit niet erg? Dan kan een gratis VPN-dienst heel geschikt voor jou zijn. Dit zijn ze:

1. Windscribe

Één van de beste VPN’s is Windscribe. Naast de betaalde versie bieden ze ook een gratis variant aan. Hierbij krijg je 10GB aan data en heb je de keus uit 10 locaties. Je kunt echter maar op één apparaat van Windscribe gebruik maken en downloaden kan maar beperkt.

De software is voor alle apparaten beschikbaar, dus dat is geen probleem. De snelheid is ook redelijk voor een gratis service. Wil je meer functies en mogelijkheden? Dan zul je moeten upgraden naar hun betaalde variant.

2. Betternet

Misschien wel de populairste VPN die kosteloos wordt aangeboden is Betternet. Zelf claimen ze wereldwijd rond de 38 miljoen gebruikers te hebben. Betternet verschilt van andere VPN-diensten doordat ze geen limiet aan de hoeveelheid data stellen. Je kunt de gratis versie dus onbeperkt gebruiken. Nu vraag jij je misschien af hoe ze dan hun geld verdienen. Dit doen ze door andere apps te promoten. Je krijgt dus een soort van advertenties te zien.

Afgezien van dat is Betternet een goede keuze. De software is beschikbaar voor de meeste apparaten en de snelheid is goed. Bovendien worden er bijna geen logs bijgehouden.

3. Browsec

Ook Browsec biedt een VPN-dienst aan waar gaan limiet aan de hoeveelheid data zit. Wel is de snelheid langzaam en heb je maar een beperkt aantal locaties waar je uit kunt kiezen.

Daarnaast is er ook geen app beschikbaar voor Android en hebben betaalde klanten voorrang op de beste servers. Het kost je dus niks, maar je bent waarschijnlijk al snel geneigd over te stappen op een betaald account.

4. Hide.me

Op zoek naar een goede VPN qua privacy? Dan is Hide.me misschien wat voor jou. Ook zij bieden een gratis VPN aan. Hierbij heb je echter wel slechts 3GB aan data.

Ook kun je maar uit 3 locaties kiezen, hebben betalende klanten voorrang qua snelheid, is er maar één verbinding tegelijk mogelijk en de encryptie is minder goed dan bij de betaalde versie. Voor meer functies en mogelijkheden zul je moeten upgraden.

5. Tunnelbear

Bij de meeste VPN’s waar je niks voor hoeft te betalen, kun je maar uit een beperkt aantal locaties kiezen. Dit is echter niet het geval bij Tunnelbear. Bij hun heb je gewoon toegang tot alle locaties. Dit zijn meer dan 20 landen.

Ook zijn er 5 verbindingen tegelijk mogelijk. Daarnaast is ook de privacy bij Tunnelbear goed beschermd. Het nadeel is dan weer dat je maar beschikking hebt over 500MB data.

6. Spotflux

Een andere VPN die gratis kan worden gebruikt is Spotflux. Hierbij heb je geen beperkingen in de hoeveelheid data of de snelheid. De software is beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android. Wat is dan het addertje? Je kunt zelf geen locatie uitkiezen en je krijgt advertenties te zien. De advertenties zijn echter niet heel storend.

7. OkayFreedom

Ook OkayFreedom kun je kosteloos gebruiken. De hoeveelheid data is echter maar 2,5GB per maand. Als het op is, zul je moeten wachten tot de maand is afgelopen. Ook worden er advertenties getoond, maar deze kun je dan wel weer wegklikken.

Er zit geen limiet op de snelheid en je hebt keus uit servers in 12 landen.Een groot nadeel van OkayFreedom is dat de software alleen maar op Windows werkt. Maak je gebruik van bijvoorbeeld iOS of Android? Dan kun je hun software dus niet gebruiken en zul je één van de andere VPN-diensten moeten kiezen.

En dat zijn ze

Dat zijn de 7 gratis VPN’s. We hopen dat je met behulp van ons artikel een goede VPN hebt kunnen vinden. Is het niet gelukt? Bekijk dan eens de volgens ons beste betaalde VPN-diensten. Misschien zit daar een goede voor jou tussen.


Photo header: by rawpixel on Unsplash