Goose Review 2020

Deze zeer krachtige VPN is een Nederlands staaltje designwerk en is veruit het makkelijkst in gebruik van alle VPNs die wij hebben getest. Daarnaast is GooseVPN enorm betaalbaar.

GooseVPN

Belangrijkste eigenschappen

 • Nederlandstalige klantenservice
 • Afrekenen met Ideal
 • Groot gebruiksgemak
 • Zeer sterke encryptie

Aanbevolen voor

 • Privacy
 • Streaming
 • Sport

Werkt met

 • BBC iPlayer
 • Netflix
 • Facebook
 • Gmail

GooseVPN abonnementen

Unlimited Goose – per maand

€ 12.99

Eerste maand gratis

Unlimited Goose Jaarbetaling

€ 12,99

€ 4,99

62% korting wanneer je per jaar betaalt

50GB Goose

€ 2,99

Eerste maand gratis

Score GooseVPN

Privacy

9.5

Snelheid

9.0

Locaties

9.0

Gebruiksgemak

9.9

Support

10


GooseVPN is de enige VPN provider van Nederlandse bodem. Goose heeft zich tot doel gesteld heeft het beveiligen van de internetverbinding gemeengoed te maken. De apps van Goose, die beschikbaar zijn voor Windows, MacOSX, Linux, Android, iOS en routers zijn dan ook de meest gebruiksvriendelijke VPN apps die we tot nog toe zijn tegengekomen.

Wat we goed vinden

Enige VPN dienst gericht op Nederland
Nederlandse klantenservice
Accepteert Ideal betalingen
Toegang tot alle populaire sites en diensten
Zeer goede en consistente prestaties in onze tests

Wat we minder goed vinden

Beperkt aantal servers en locaties

Privacy & veiligheid

Surfen met een VPN maakt je hoe dan ook veiliger op het internet. Voor websites is je eigenlijke locatie niet langer zichtbaar maar in plaats daarvan de server van de VPN waarmee je verbonden bent. Daarnaast wordt de veiligheid grotendeels bepaald door de gebruikte encryptie tussen jouw computer of mobiel en de server van de VPN dienst. Goose gebruikt standaard IKEv2 als encryptie, een van de meest veilige standaarden op het moment.

Ook heeft Goose een 100% no-log policy. Dit houdt in dat niet wordt opgeslagen welke data wordt verstuurd over Goose en / of welke websites je bezoekt. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat Goose jouw gegevens doorgeeft aan derden.

Snelheid

De snelheid van GooseVPN hebben we getest met de Ookla speedtest. Eerst hebben we onze normale down- en uploadsnelheid getest via een LAN verbinding, via glasvezel. Zonder VPN behaalden we een downloadsnelheid van 45,72 Mbps en een uploadsnelheid van 18,62 Mbps.

Hierna schakelden we Goose VPN in, locatie Netherlands – Amsterdam P2P. Onze downloadsnelheid in meerdere tests gemeten daalde hierdoor naar rond de 28 Mbps, merkbaar langzamer dan zonder VPN. De uploadsnelheid bleef redelijk constant, hier haalden we een gemiddelde van 18,43 Mbps. Verhoogde privacy heeft een keerzijde, het gebruik van Goose VPNs zal je downloads dus waarschijnlijk wel langzamer maken.

Locaties

Op moment van schrijven (18 mei 2017) beschikt Goose over 53 servers in 29 landen. Wat betreft de serverlocaties ligt de nadruk op de Benelux met 9 servers in Nederland, 4 in België en 2 in Luxemburg. In Nederland kan worden gekozen worden voor één van de 7 ‘normale’ verbindingen, bedoeld voor alledaags browsen en 2 downloadverbindingen. Deze downloadverbindingen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt P2P downloads zoals torrents. Wat erg leuk is dat wanneer je een serverlocatie / land nodig hebt dat nog niet in de lijst staat je gewoon even contact op kunt nemen met support. Het land wordt dan binnen enkele dagen toegevoegd.

Het aantal servers in Nederland maakt normaal browsen met GooseVPN snel. Er is eigenlijk geen merkbaar effect in snelheid bij normaal browsen wanneer je met Goose bent verbonden.

Gebruiksgemak

In gebruiksgemak is Goose erg sterk. De visie van Goose is dan ook dan het voor iedereen makkelijk zou moeten zijn om de internetverbinding te beveiligen. Goose hebben wij zelf mobiel getest op Android en desktop op MacOSx en Windows.

Goose voor Mac OSx

Na het eenvoudige installatieproces kun je eenvoudig een beveiligde verbinding opzetten met Goose. Je kiest een server waarmee je wil verbinden en kiest voor ‘on’. That’s it. Automatische verbindt Goose via het protocol IKEv2 (Internet Key Exchange), een van de sterkste encryptiemethoden die momenteel beschikbaar zijn. Op het moment van schrijven beschikte Goose over 9 servers in Nederland, waarvan 2 download (P2P) servers.

Support

GooseVPN is de enige Nederlandse VPN provider en daarom tevens de enige VPN provider met Nederlandstalige klantenservice. Volgens co-founder Joeri van de Watering was een Nederlandse en klantvriendelijke klantenservice dan ook een van de voornaamste redenen om GooseVPN te starten.

GooseVPN beschikt over een zeer uitgebreide Nederlandstalige support sectie. Mocht je vraag niet worden beantwoord kun je een livechat of mailen. Beide contactvormen worden snel beantwoord.