De beste VPN

Je wilt een VPN gaan gebruiken, maar je weet niet wat de beste VPN-dienst voor jou is? Geen zorgen. In dit artikel laten we jou namelijk zien wat de 10 beste VPN-diensten zijn. Zo kun jij makkelijk uitzoeken welke bij jou past.

Weet je trouwens al wat een VPN precies is? Simpel uitgelegd is het software die ervoor zorgt dat jij meer privacy en veiligheid hebt op het internet. Dit is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. Door de software kunnen bedrijven, websites, hackers en overheden moeilijker achterhalen wat jij precies doet.

Nu vraag jij je misschien af hoe wij hebben beslist wat de beste VPN is en welke niet. Dat is een goede vraag. We hebben in totaal 15 bedrijven vergeleken. Daarbij hebben we gekeken naar zaken als locaties, prijs, platformen, encryptie, privacy en nog veel meer. Aan de hand van al deze punten hebben we de volgende indeling gemaakt:

1. NordVPN

De beste VPN is op dit moment toch echt wel NordVPN. Deze VPN-dienst is met betrekking tot privacy geweldig. Ze houden helemaal geen logs bij en bovendien is er zowel een kill switch als DNS leak bescherming aanwezig. Daarnaast is NordVPN gevestig in Panama. De privacy is bij NordVPN dus zeer goed geregeld.

Bij NordVPN heb je de keus uit meer dan 600 servers in 52 landen. Je kunt 6 apparaten tegelijk gebruiken met de software en de encryptie is zeer veilig. De apps zien er mooi uit en zijn heel gebruiksvriendelijk. Ze bieden veel betaalmethodes aan en de klantenservice is op elk moment van de dag aanwezig.

Als we dan toch een nadeel moeten noemen, is het de prijs. Deze is een beetje aan de hoge kant. NordVPN is echter een goed bedrijf, dus daardoor is de prijs ook wel weer terecht.

2. PureVPN

Een andere provider die zeer goed uit onze test komt is PureVPN. Op het gebied van privacy is PureVPN goed bezig. Ze zijn gevestigd in Hong Kong en ook de kill switch en DNS leak bescherming ontbreken hier niet. Het nadeel is dat ze gedeeltelijk logs bijhouden. Er wordt echter niet veel bijgehouden, dus dit is niet een groot nadeel.

De encryptie is goed geregeld bij PureVPN en de belangrijkste protocollen voor verbinding zijn aanwezig. Ze hebben meer dan 500 servers in 141 landen staan en er zijn 5 verbindingen tegelijk mogelijk. De apps, betaalmethodes en support zijn ook allemaal dik in orde. Het enige nadeel dat we dus kunnen noemen is dat ze deels logs bijhouden.

3. Ivacy

Dit is niet een hele bekende VPN-dienst, maar dat neemt niet weg dat Ivacy ook zeer goed uit de test komt. Met 250+ servers in 52 landen heb je behoorlijk wat keuze.

Bij Ivacy worden er geen logs bijgehouden en de kill switch en DNS leak bescherming zijn ook hier ingebouwd in de software. De encryptie is ook in orde. De apps zien er goed uit, zijn gebruiksvriendelijk en zijn voor de populairste platformen aanwezig. Het nadeel van Ivacy is dat de prijs een beetje aan de hoge kant is.

Afgezien van dat is Ivacy echter ook een uitstekende keuze. Er zijn 5 verbindingen tegelijk mogelijk, veel betaalmethodes, een goede helpdesk en bovendien is er een 7 dagen geld terug garantie. Het bedrijf is trouwens gevestigd in Hong Kong.

4. Proxy.sh

Ook Proxy.sh zal waarschijnlijk veel mensen onbekend in de oren klinken. Toch is dit een solide VPN. Op het gebied van privacy valt in theorie niks aan Proxy.sh op te merken. Er zijn echter wel berichten naar buiten gekomen dat ze heel soms het internetverkeer korte tijd in de gaten kunnen houden. Dit wordt echter niet standaard gedaan en is daarom volgens ons niet een reden om je zorgen over te maken.

Andere nadelen zijn dat ze geen geld terug garantie hebben en dat het L2TP protocol ontbreekt. Dit is na OpenVPN het meest veilige protocol.

Dan zijn dan ook alle nadelen. Voor de rest biedt Proxy.sh veel servers aan, er zijn 3 verbindingen tegelijkertijd mogelijk en de encryptie is goed. Er worden veel betaalmethodes aangeboden en de klantenservice komt ook goed over. Een extra pluspunt is trouwens dat ze een gebruiksvriendelijke app voor Linux aanbieden.

5. ExpressVPN

Wil je een betrouwbare VPN-dienst gebruiken die door vele mensen wordt gebruikt? Dan is ExpressVPN waar jij naar op zoek bent. Dit is waarschijnlijk één van de bekendste providers en zelf maken wij ook gebruik van ExpressVPN.

Ze hebben servers in 87 landen staan, mooie apps voor de bekendste platformen, veel betaalmethodes, een uitstekende klantenservice en een 30 dagen geld terug garantie.

De privacy is bij ExpressVPN goed, maar niet uitstekend. Ze houden namelijk een paar logs bij. Dit is echter minimaal en we vinden dit zelf dan ook niet erg. Voor de rest is er een kill switch en DNS leak bescherming aanwezig. De encryptie is uitstekend. Het nadeel van ExpressVPN, naast de logs, is dat de prijs een beetje aan de hoge kant is.

6. VPNArea

De volgende VPN op onze lijst is VPNArea. Het bedrijf is gevestigd in Bulgarije en ze houden helemaal geen logs bij. Ook de kill switch en DNS leak bescherming zijn hier niet vergeten. Qua privacy zit je bij VPNArea dus helemaal goed.

Je hebt de keus uit meer dan 190 servers die wereldwijd over 54 landen zijn verdeeld. Je kunt 5 apparaten tegelijk verbinden, er is een 7 dagen geld terug garantie en ook op de helpdesk valt niks aan te merken. Is dit dan de perfecte VPN-dienst?

Helaas niet! Zo ontbreekt bijvoorbeeld het L2TP protocol, de apps zien er niet erg mooi uit en zijn bovendien niet erg gebruiksvriendelijk. Een ander groot nadeel is dat er niet veel betaalmethodes worden aangeboden. Hierdoor zal VPNArea voor veel mensen al afvallen.

7. Hide.me

We zijn al weer bij nummer 7 in ons lijstje aangekomen en Hide.me staat op deze plaats.

Persoonlijk vinden we dit een erg professionele VPN. Hun apps zien er mooi uit en werken goed. Er zijn 5 verbindingen tegelijkertijd mogelijk, ze gebruiken goede encryptie, er zijn aardig wat betaalmethodes en de klantenservice is de hele dag door bereikbaar.

Het bedrijf is trouwens gevestigd in Maleisië. Ze houden wel logs bij, maar dit is minimaal. Het gaat hierbij om de hoeveelheid data en verbindingen. Dit is dus minimaal. Ook de DNS leak bescherming en kill switch zijn gewoon aanwezig. Er zijn echter ook een paar dingen op Hide.me aan te merken.

De prijs is behoorlijk hoog. Ze zijn de duurste VPN in dit artikel. Daarnaast is het aantal landen waar servers staan niet heel hoog. Er staan servers in slechts 23 landen.

8. SaferVPN

Als je op zoek bent naar privacy, dan raden we je SaferVPN niet aan. Ze houden namelijk logs bij en er is geen kill switch of DNS leak bescherming in de software ingebouwd. Ze hebben echter ook pluspunten.

SaferVPN heeft meer dan 400 servers in 30 landen staan. De apps zien er mooi uit en zijn erg gebruiksvriendelijk. Een ander pluspunt is dat ze behoorlijk goedkoop zijn in vergelijk met de andere VPN-diensten. Ook op de encryptie, klantenservice en betaalmethodes valt niks aan te merken. Mocht je niet tevreden zijn, dan is er de 14 dagen geld terug garantie.

Voor privacy is SaferVPN dus niet aan te raden. Wil je echter gewoon Netflix kijken of veilig van WiFi gebruik maken? Dan is SaferVPN een goede VPN voor een leuke prijs.

9. CactusVPN

Als je een VPN zoekt die niet al te duur is, dan is CactusVPN misschien iets voor jou. Ze zijn goedkoop, maar bieden toch een hele goede VPN-dienst aan.

Hun privacybeleid zit goed in elkaar. CactusVPN is gevestigd in Moldavië en ze houden helemaal geen logs. Ook ontbreekt de kill switch en DNS leak bescherming niet. Hun encryptie is veilig en de beste protocollen voor verbinding zijn beschikbaar. Met betrekking tot privacy en veiligheid komt CactusVPN dus goed uit de bus.

CactusVPN heeft echter ook nadelen. Ze bieden slechts 16 servers aan die over 4 landen zijn verdeeld. Dit is behoorlijk weinig! Ook heb je niet erg veel keus uit betaalmethodes. De prijs is dus lager, maar dat zie je wel weer in de nadelen terug.

10. SurfEasy

De laatste VPN in onze top 10 is SurfEasy.

Qua privacy zijn ze een beetje gemiddeld. Ze houden namelijk geen logs bij, maar zijn gevestigd in Canada en er is geen DNS leak bescherming. Er zit dan wel weer een kill switch in de software. De privacy bij SurfEasy is dus niet slecht, maar ook niet bepaald geweldig.

De pluspunten zijn dat ze 1000+ servers aanbieden. Op de encryptie valt niks aan te merken. De apps zijn gebruiksvriendelijk en zien er goed uit. Je kunt 5 apparaten tegelijk gebruiken, bij problemen kun je bij hun helpdesk terecht en ze een geld terug garantie aan. Nadelen zijn dat de meer dan 1000 servers slechts over 20 landen zijn verdeeld. Ook zijn er weinig betaalmethodes en vinden we de prijs een beetje aan de hoge kant. Afhankelijk van je wensen kan SurfEasy echter een hele geschikte VPN voor je zijn.

Zijn dat alle VPN-diensten?

Wij hebben nu de beste VPN-diensten genoemd, maar er zijn natuurlijk nog veel meer providers waar je terecht kunt. Er zijn 2 VPN-diensten die onze top 10 niet hebben gehaald, maar die we toch even willen noemen. Dit zijn TunnelBear en Mullvad.

Zowel TunnelBear als Mullvad zijn geschikt VPN’s. Met name hun privacybeleid zit heel goed in elkaar. Hun grote nadeel is dat ze niet veel servers en locaties aanbieden. Maar mocht je dan geen probleem vinden, geef ze dan eens een kans.

Bestaan er ook gratis VPN-diensten?

De VPN’s in dit artikel zijn allemaal betaald. Nu vraag jij je misschien af of er geen gratis VPN-diensten bestaan. Jazeker! Je moet er echter wel rekening mee houden dat voor niets de zon opgaat. Hoewel het gratis is, kost het je dus wel wat. Vaak heb je maar een beperkte hoeveelheid data, is de snelheid beperkt en kun je uit slechts een paar locaties kiezen.

Zelf vinden we een betaalde VPN dan ook zeker het geld waard. Mocht je toch op zoek zijn naar VPN die niets kost, lees dan eens ons artikel over een gratis VPN. Hier hebben we de beste VPN-diensten op een rijtje gezet die niks kosten.


Photo header: by rawpixel on Unsplash